Pouť v Čechticích

20.05.2009 18:19

Pouť v Čechticích (okr. Benešov) 24. – 26. 4. 2009.

Ve dnech 24. – 26. 4. 2009 se na malém náměstí , vedle zámku, který dnes slouží jako školicí centrum, konala tradiční Čechtická pouť, kterou zde pořádá lunapark Oty Tříšky z Prahy. Tato pouť se řadí mezi malé, přesto dokázala nabízet zábavu na úrovni velkých akcí. Mezi atrakcemi nechyběl Autodrom, Střelnice (její majitelka měla opravdu jedny z nejkrásnějších růží), dětské atrakce a Lavice, která nabízela poutavé a prodloužené jízdy do pozdních nočních hodin. Muzika u atrakcí byla sjednocená a pouťové vyvolávání příjemné. Noční program podpořil sousední kulturní sál, který pořádal zábavu. 

Hlavní den této akce je neděle, která přinesla návštěvníkům stánky, grilované dobroty a pravé pouťové jízdy. Zámek, který je veřejnosti uzavřen, byl přístupný návštěvníkům své letní zahrádky, kterou pro tento jediný den otevřel. Celkový dojem kazil velký počet vietnamských prodavačů, kteří po sobě zanechali neskutečný nepořádek. Bez takovýchto prodejců by tato akce měla velikou úroveň.

 

Moje hodnocení: Pořádajícímu lunaparku známka výborná. Na malý prostor, maximum možných atrakcí. Snad jen možná místo Twisteru by to chtělo nějakou modernější rodinnou atrakci. Veliké mínus dávám úředníkům za organizaci. Na akci nebyla jediná mobilní toaleta, takže místní radní asi nepočítali s tím, že by se někomu z návštěvníků chtělo na záchod!? Ještě víc mne překvapil fakt, že středem města plném lidí, se proháněli kamióny, auta, autobusy, bez jakéhokoliv omezení rychlosti nebo uzavírky. Rychlost kolem 70km za hodinu metr od stánků zde nebyla výjimkou! Místní strážníky mající služebnu na dohled akce nebylo vidět. Klasický nešvar měst a obcí, kdy se vybere nájem z pronájmu a tím starosti končí, zachránili místní podnikatelé, kteří se na zábavě podíleli. Nezbývá než doufat, že místní obyvatelé (pro radnici jen volební lístky) tuto akci vnímali stejně jako já. Pokud ano, věřím, že má tato pouť s jiným vedením radnice velkou budoucnost.

Autor článku: David J.


www.poutove-atrakce.webnode.cz